Lean Six Sigma Green Belt – Dag 2

Tijdens deze zevendaagse training leiden we je op tot zelfstandig procesverbeteraar. Alle lean six sigma theorie en tools komen in deze training aan bod en na afloop heb je geleerd hoe je van A tot Z een proces kunt verbeteren.
Een belangrijk onderdeel van de training is het oefenen met casuïstieken en je eigen verbeterproject. Je kiest een relatief eenvoudig proces, dat nu niet goed verloopt. Dit gebruik je als oefenmateriaal tijdens de opleiding. Alle modules gaan we direct toepassen op jullie eigen proces tijdens de training, zodat je gecoacht wordt in de toepassing. Na afloop heb je dan voldoende
praktijkervaring om zelf verder aan de slag te gaan. Onze trainingen zijn helemaal opgebouwd volgens het principe onthouden – begrijpen – toepassen.
Kennis blijft namelijk het beste hangen als je de theorie begrijpt maar vooral als je het gaat ervaren en toepassen.
Daarom bestaat de training uit een zeer zorgvuldig gebalanceerde mix van theorie, spellen, praktijksituaties en casuïstiek. Het is namelijk onze missie dat deelnemers na deze dag meteen aan de slag kunnen.

CERTIFICERING
Als deelnemer van onze training krijg je naast de betreffende ‘green belt’ ook een aanvullend, internationaal erkend diploma.
Deelnemers van de green belt gaan tijdens de training ook aan de slag met het verbeteren van een proces op hun eigen werkplek. De trainer coacht je tijdens en na afloop van de training bij het uitvoeren daarvan.

Op dag 2 word het volgende behandeld:
Intro
De manieer het probleem dat we gaan oplossen
• Probleemanalyse en scope bepalen
• Klantwensen concreet maken en prioriteit aanbrengen
• Projectdoelstelling: wat willen we bereiken?
• Stakeholderanalyse en communicatieplan
• Project charter opstellen

lean six flyer – Oceaa Academy

Leave a Comment

Event Details